Közélet

Tizenöt áldozat - Rakétatámadás a pakisztáni-afgán határon

A pakisztáni hatóságok tájékoztatása szerint legalább tizenöten haltak meg abban a feltételezhetően amerikai rakétatámadásban, amely a Pakisztán és Afganisztán határán fekvő Kurram törzsi területet érte. A jelentés szerint a talált egy militánsok által használt épületet érte.

A mostani támadás két nappal azután történt, hogy a Dél-vazirisztáni régióban huszonöt közép-ázsiai, vélhetően al-Kaida harcost öltek meg – tudósít a Reuters. A Pakisztán és Afganisztán határán található, Kurram nevű törzsi területre feltételezhetően az amerikaiak indítottak támadást. A rakéta a tanúk beszámolója szerint tizenöt embert ölt meg egy olyan épületben, amelyet militánsok használtak.

A terület vezetője megerősítette a támadást hírét, de nem adott információt az áldozatok számáról. Az illetékesek szerint az afgán tálibok éppen egy fontos találkozót tartottak a célpontban. Az eset szemtanúi szerint a környéket ellenőrzésük alatt tartó tálibok senkit nem engedtek a helyszín közelébe.

Egy névtelenséget kérő hatósági informátor szerint jelenleg is a körzetben cirkál egy pilóta nélküli vadászrepülő. Ez a negyedik akció Barack Obama elnöki beiktatása óta, elmondható, a térségben a korábbi években is rendszeresek voltak az amerikai akciók a pakisztáni militánsok ellen.

Obama militáns rakéta Afganisztán tálib Pakisztán vadászrepülő
Kapcsolódó cikkek