Közélet

Újabb nekifutás a parlament feloszlatására

A tavaly őszi sikertelen szavazás után várhatóan hétfőn sem oszlatja fel magát az Országgyűlés, miután sem az MSZP, sem az SZDSZ nem támogatja a javaslatot, így igen szavazataival kisebbségben marad a Fidesz, a KDNP és az MDF - írja a Zoom az MTI-re hivatkozva.

Az ülésnapon két kezdeményezést is tárgyalnak majd: az egyik a Fidesz és a KDNP január végén benyújtott országgyűlési határozati javaslata, amely március 8-i hatállyal oszlatná fel az Országgyűlést, a másik pedig egy népi kezdeményezés, amelyet az Országos Választási Bizottság közlése szerint 3 hónapon belül amúgy is napirendre kellene tűzni - írja az oldal.

Szijjártó Péter Fidesz-szóvivő hangsúlyozta, hogy a Fidesz és a KDNP úgy gondolja: minden egyes nap, amit a kormány a hatalomban tölt, újabb és újabb károkat okoz, ezért az lenne a legjobb Magyarország számára, ha az emberek minél előbb véleményt mondhatnának arról, hogy merre tovább.

Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője szerint a 10 tagú képviselőcsoport megszavazza a parlament feloszlásáról szóló mindkét indítványt. Az MDF tavaly ősszel is így döntött, amikor maga adta be a parlament feloszlatásáról szóló javaslatot.

Az MSZP és az SZDSZ nem támogatja a feloszlatást.

Országgyűlés SZDSZ mdf MSZP Magyarország feloszlat KDNP Fidesz Parlament
Kapcsolódó cikkek