Hamarosan szabadlábon védekezhet Kiss Bálint, a megszűnt MÁV Általános Biztosító Egyesület (MÁV ÁBE) korábbi igazgatója.  Kiss Bálintot és társait több mint egymilliárd forintos sikkasztással vádolják. A MÁV ÁBE több ügyfelének saját magának kell kifizetnie az általa okozott kárt, mert már nem volt a biztosítónak pénze - adta hírül az RTL Híradó.
"Kisebb baki történt" - így reagált a már megszűnt MÁV ÁBE igazgatója tavasszal arra a kérdésre, hogy miért nincs elég pénze a cégnek. Akkor Kiss Bálint még optimista volt. De már nem sokáig dolgozott tovább. A biztosítót felszámolták, az ügyfeleknek új biztosítót kellett keresniük. Sok ügyet azóta sem tudtak rendezni, így több autósnak magának kell kifizetnie az általa okozott kárt.
Kiderült, hogy a MÁV ÁBE nemcsak az előírásokat nem tartotta be, hanem kasszájából több mint egymilliárd forint is hiányzik. Ezután a vezérigazgatót őrizetbe vették. Sipos Jenő, a VPOP szóvivője elmondta, hogy csalás, sikkasztás, pénzmosás, hűtlen kezelés gyanúja miatt, az ügynek jelenleg hat gyanúsítottja van, az eljárás alatt visszautaltak 660 millió forintot az egyesület számlájára, amit a pénzügyőrség lefoglalt. Vagyis valószínűleg sok százmillió forint még mindig hiányzik. Ennek ellenére Kiss Bálint akár már kedden szabadulhat a börtönből.
Ügyvédje, Zamecsnik Péter elmondta, hogy a bíróság múlt héten úgy döntött, hogy 55 millió forintos óvadék ellenében megszünteti a gyanúsított előzetes letartóztatását. A lépés jogerős.

Kiss Bálintot a rendőrség Gyorskocsi utcai fogdájában őrzik. Ha az ügyvédje leteszi az 55 millió forintos óvadékot, akkor azonnal elhagyhatja a börtönt. A szabályok szerint csak egyetlen helyre mehet: az otthonába. A bíróság ugyanis lakhelyelhagyási tilalmat is elrendelt.