Közélet

"A roma srácok boldogok voltak, hogy rendőr bácsi viszi haza őket"

Pásztor Albert a HVG portré rovatának adott interjújában kijelentette: nem rasszista, tiszteli a cigányokat.

Mint mondta, talán demagógiának tűnik, de tavaly szenteste, hazafelé menet észrevett a stadionnál egy háromgyerekes didergő roma családot. Felvette őket. "A srácok kimondhatatlanul boldogok voltak, hogy egy rendőr bácsi viszi haza őket" – olvasható a HVG-ben.

Miskolc rendőrkapitánya szerint ha tartanak majd kommunikációs tanfolyamot, biztosan beíratják, annak ellenére, hogy 1993-ban az USA-ban részt vett gy kommunikációs és túsztárgyalói kiképzésen, ami olyan jól sikerült, hogy díszpolgári címmel távozott Baton Rouge-ból.

Pásztor Albert, aki egy miskolci bűncselekmény kapcsán a cigánybűnözés növekvő problémájáról beszélt, elmondta: meghatotta, hogy szimpátiatüntetést rendeztek mellette, "még a könnye is kicsordult", bár nem örül annak, hogy mostanra az egész ország megismerte. Mint mondta, szinte szégyelli magát amiatt, hogy állandóan ünneplik. A polgármester szavai szerint nagyon is tudatában van annak, hogy ez nem a személyének szól, hanem annak, amivel most kiállt. Hozzátette: "Borzasztó dolgok jelennek meg róla. A minap is egy mondatban szerepelt ifj. Hegedűs Lóránttal meg Csurkával!"

Hegedűs Lóránt cigánybűnözés pásztor albert Csurka tüntetés Miskolc rendőr
Kapcsolódó cikkek