Közélet

Befújta a 11-est, majd könyörgött a kapusnak, védje ki

Önkritikát gyakorolva az általa megítélt 11-es hárításáért könyörgött a kapusnak a játékvezető egy belga élvonalbeli labdarúgó-mérkőzésen - legalábbis ezt állítja a hálóőr.

 A Gent és a Tubize szombati bajnokiján Peter Vervecken azután ítélt büntetőt a hazaiaknak, hogy meglátása szerint a vendégek kapusa, Nicolas Ardouin szabálytalanul támadta az egyik genti csatárt. Másodpercekkel később azonban valószínűleg rádöbbent, hogy hibázott, mert a kapus szerint a 11-es elvégzése előtt arra kérte őt, hogy mindenképpen fogja meg a labdát.

"Könyörgött, hogy hárítsam a lövést. "Mentsen meg!", ezt mondta" - árulta el a meccs után Ardouin, amikor azt kérdezték tőle, miről beszélgettek a sípmesterrel az ominózus büntető előtt.

A bíró ugyanakkor tagadta, hogy ezt mondta volna: "Talán rosszul értett. Csak arra ösztönöztem, hogy javítsa ki a hibáját. Többre nem" - így a bíró.

Könyörgés vagy kijavítás ide vagy oda, Ardouin végül nem tudta hárítani a lövést, a Gent pedig 2-0-ra nyert. Vervecken egyébként a lefújást követően a kamerák előtt elismerte, hogy a 11-es jogtalan volt és hibázott, amikor megítélte.

11-es könyörgött játékvezető Kapus
Kapcsolódó cikkek