Közélet

Boross: az MDF nem adhatja el magát

Boross Péter kezdeményezte, hogy hívják össze az MDF legfőbb döntéshozó fórumát, az országos gyűlést, mert el kell dönteni, hogy a párt elmozdul-e a Bokros Lajos megszabta irányba, vagy marad a gyökereknél.

 Bokros Lajos szerepe az MDF-ben elfogadhatatlan – mondta Boross Péter az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában. A volt kormányfő úgy látja, a Horn-kormány pénzügyminisztere kiváló felkészültségű szakember, talán jó is lett volna, ha megjelenik az SZDSZ-ben vagy az MSZP-ben, de az MDF és Bokros Lajos között olyan mélyek az elvi, eszmei, meggyőződésbéli különbségek, amit a párt nem vállalhat.

Bokros Lajos ilyen szerepvállalásáról egyébként az MDF választmányi ülésén sem volt szó – tette hozzá. Boross Péter bejelentette azt is, hogy kezdeményezte az MDF országos gyűlésének összehívását is. A volt kormányfő azt mondja, aki az MDF önállóságáért, mérsékelt jobboldaliságáért küzdött, az irányváltás elfogadhatatlan lenne.

A személyi kérdéseket másodlagosnak tartja, a pártnak az lesz az elnöke, aki az országos gyűlés többségének támogatottságát bírja – hangsúlyozta a volt kormányfő. A politikus az MSZP-SZDSZ-MDF koalíció ötletét elfogadhatatlannak nevezte,és azt mondta, ha az események arrafelé haladnak, meg kell állítani. Az MDF a jó dolgokat kívülről támogathatja, de nem adhatja el magát – szögezte la Boross Péter az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában.

Boross Péter mdf Bokros Lajos
Kapcsolódó cikkek