Közélet

"Elképesztő" - Megrökönyödött Vértes jelölésén az SZDSZ

Gyurcsány Ferenc este megnevezte a miniszterelnök-jelölteket. Három nevet említett: Glatz Ferenc, Surányi György és Vértes András.

Elképesztőnek tartják az Index információi szerint a szabad demokraták Vértes András nevének bedobását, ugyanis még az elején világossá tették, számukra egy Surányi, egy Békesi vagy egy Jaksity György típusú pénzügyér képzelhető el.

Vértes pedig viccet csinált magából, amikor a válság elején közölte, hogy a válság nem gyűrűzik be Magyarországra, és remek a miniszterelnök politikája.

"A Gyurcsány Ferenc által ma megnevezett miniszterelnök-jelöltek között van olyan, aki az SZDSZ számára elfogadható jelölt. Ugyanakkor a szabad demokraták az új miniszterelnök személyéről nem a sajtón keresztül, hanem az erről szóló hivatalos egyeztetéseken kívánnak tárgyalni" - olvasható a párt kedd esti közleményében.

Mindhárom jelölt személye elfogadható az MDF számára, a döntő azonban az, hogy milyen program áll mögöttük, mondta Herényi Károly a párt elnökhelyettese, független képviselő az ATV Egyenes beszéd című műsorában kedd este.

Az Index által megkérdezett piaci elemzők szintén megrökönyödéssel fogadták Vértes jelöltként való felbukkanását. Leginkább a 2002-2006 közti, a kormányénál is optimistább előrejelzéseit róják fel az általa vezetett GKI-nak.

Gyurcsány SZDSZ MSZP jelölt Nyakó Glatz kormányfő-jelölt Vértes
Kapcsolódó cikkek