Közélet

Fullajtár Andrea és Cserhalmi György is az LMP EP-listáján

Fullajtár Andreával és Cserhalmi Györggyel vág neki az európai parlamenti választásoknak a Lehet Más a Politika (LMP) – értesült az FigyelőNet. A két színész mellett más közéleti személyiségek is helyet kapnak az LMP listáján.

A színészek csak nevüket és támogatásukat adják, ennek megfelelően nincsenek az első öt induló között - tudta meg a hírportál.

Fullajtár Andrea megerősítette: rajta lesz az LMP névsoron, ám hangsúlyozta,  tevőlegesen nem akar részt venni a politikában, csak támogatja az LMP törekvéseit. "Velem együtt nagyon sok ember csalódott a jelenlegi politikában, politikusokban. Régóta szükség volt egy ilyen kezdeményezésre, ahol feddhetetlen, a civil szférából érkező emberek képviselik a többiek érdekeit" - jegyezte meg a színésznő, aki rendszeres szereplője az állami ünnepségeknek.

Cserhalmi György a Heti Válasz legfrissebb számában adott interjút, melyben arról beszél, hogy Gyurcsány Ferencnek már legalább egy éve mennie kellett volna.

Az LMP a választások kapcsán már felvette a kapcsolatot az Európai Zöld Párttal. Az LMP EP-választási programjának főbb elemei között a globális kapitalizmus újraszabályozását, a spekulatív pénzmozgások megadóztatását, vagyis a Tobin-adó bevezetését, a föld tulajdonlásában az életvitelszerűen gazdálkodók előnyben részesítését és nem utolsósorban a határon túli magyarok nyelvi, kulturális és önkormányzati törekvéseinek támogatását emelte ki.

LMP Lehet más a politika Fullajtár Andrea Cserhalmi György
Kapcsolódó cikkek