Közélet

Már benzinre sem jut pénz - Gyalogosan mehetnek a járőrök

Eddig tíz autójuk futott, de lehet, hogy valamennyit leállítják, ezután pedig elképzelhető, hogy hamarosan gyalog baktatnak a vidéki járőrök, mivel seregnyi faluban már benzinre sem jut pénz.

Peszt Péter, a megyei polgárőrszövetség elnökhelyettese arra panaszkodott a sonline.hu-cikkében, hogy megritkultak a pályázatok, csökkentek a pályázati források. Seregnyi somogyi faluban már benzinre sincs elég pénz. A tagok ezért saját zsebből áldoznak egy-két ezrest a járőrözésre. Kaposfőn odáig jutottak: ha országosan nem rendezik az égető anyagi gondokat, saját hatáskörben megoldják a kérdést.

Siófokon is megritkultak a járőrözések. A korábbi 40-50 kilométeres ellenőrző körutak 15-20 kilométeres túrákra zsugorodtak. S bizony ritkábban járnak ki hetente az egységek. – Csak a nevemben vagyok gazdag; ha sok pénzem lenne, többet járőröznék – magyarázta lapunknak Gazdag Ferenc, a siófoki polgárőr-egyesület elnöke. – Saját autóinkat tankoljuk meg. Az ismert anyagi nehézségeknek köszönhetően pillanatnyilag nem tudunk többet autózni.

A cikk folytatása a sonline.hu-n

polgárőrök benzinpénz Somogy megszorítások
Kapcsolódó cikkek