Közélet

Mark Spitz: Rosszul érint Phelps pipás ügye

Mark Spitzet rosszul érinti az utódjának tekintett, tavaly Pekingben nyolc úszóaranyérmet begyűjtött Michael Phelps "pipás" esete.

Nevezetesen az, hogy az amerikai úszókiválóságról az egyik brit bulvárlapban olyan fotó jelent meg, és keltett meghökkenést világszerte, amelyen az augusztusi játékokon csúcsot jelentő módon nyolc számban győztes honfitárs egy marihuána szívására alkalmas pipával a szájában látható.

A korábbi győzelmi rekordot a müncheni hét olimpiai elsőségével 36 éven át tartó Spitz úgy fogalmazott, hogy kellemetlen számára a dolog - számol be a bama.hu az MTI alapján. "Mint szurkoló, szomorú vagyok, és rosszul érzem magam Phelps miatt. Senki sem akarhatta, hogy ez megtörténjék vele, ebben biztos vagyok."

Az egyetemi összejövetelen készült ominózus fotó február eleji napvilágra kerülését követően Phelps, noha a drogozás tényét nem ismerte el, sorozatos bocsánatkérésekre kényszerült, miközben az Egyesült Államok úszószövetsége három hónapra eltiltotta őt a versenyzéstől, egyik főszponzora pedig felmondta támogatói szerződését.

úszó pipás Michael Phelps Mark Spitz
Kapcsolódó cikkek