Közélet

Most egy ötöst rúgott a Liverpool

Kiváló mérkőzésen, egy jó Aston Villa ellen vezet 3-0-ra a Liverpool.

Már a 8. percben vezetést szereztek a hazai vörösök: Gerrard szabadrúgását Xabi Alonso a kapufára csúsztatta, ám a lepattanót Kuyt a védők és Friedell kapus között a hálóba vágta.

A remek iramú mérkőzésen a vendégeknek is volt alkalmuk a gólszerzésre, ám Carew perdítését, majd fejesét Reina bravúrosan hárította.

A hazai kapus a félidő derekán gólpasszt is adott. Óriási kirúgására Riera csapott le, majd egy pattanás után a hálóba vágta. A labda a felső lécről vágódott a hálóba.

A vörösök támadásban maradtak, és Kuyt tért ölelő labdáját Riera kiválóan tette maga elé, és a keresztező Reo-Cocker csak a spanyol szélső lábát találta el a tizenhatoson belül. A jogos büntető Gerrard vágta a kapuba. 3-0 a félidőben a haziak számára.

A második félidő elején Gerrard újabb találatával már 4-0 a hazaiaknak. A Kuyt felrúgásáért megítélt szabadrúgást Alonso gurította le a csapatkapitánynak, aki a jobb alsóba helyezte a labdát.

A meccs utolsó gólját a mesterhármast elérő Gerrard szerezte, tizenegyesből. Torrest állította meg szabálytalanul Friedell, akit a játékvezető - talán túl szigorúan - ezért ki is állított.

A vörösök utolsó három meccsükön 13 gólt szereztek.

A bajnokságban továbbra is a Manchester United vezet, ám előnye már csak egy pont, igaz egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. A Portsmouth elleni találkozót április 22-én rendezik.

gerrard xabi alonso Liverpool reina Aston Villa riera
Kapcsolódó cikkek