Közélet

Bestseller lett az a könyv, amit Chávez adott Obamának

Két nap alatt bestsellerré vált az a könyv, amit az Egyesült Államok esküdt ellensége, Hugo Chávez venezuelai elnök nyújtott át Barack Obama amerikai elnöknek az Amerika-csúcson. A kötet, az Open Veins of Latin America: Five Centuries of the Pillage of a Continent (kb. "Latin-Amerika felvágott erei: egy kontinens kifosztásának öt évszázada") az 54294. helyről ugrott a másodikra az Amazon.comon.

A könyv szerzője Eudardo Galeano, egy ismert bolíviai író, újságíró, aki azt vizsgálja, miként szipolyozták ki a külföldi beavatkozások az előző fél évezred folyamán Latin-Amerikát a spanyol felfedezésektől napjainkig. A kötetet, amely a baloldaliak egyik kedvenc olvasmánya Latin-Amerikában, a trinidadi Amerika-csúcson nyújtotta át Obamának a venezuelai elnök - számol be az InfoRádió a BBc alapján.

Obama eléggé meglepődött, amikor Chávez hiretelen ott termett mellette, átadta neki a kötetet és kezet fogott vele. Valamivel később Obama úgy reagált: "szép gesztus volt" Cháveztől, hogy adott neki egy könyvet.

Obama könyv Chávez bestseller
Kapcsolódó cikkek