Közélet

"Ez nem végkielégítés" - milliókat kapnak távozó miniszterek

A jelenlegi szabályok szerint több távozó miniszter is részesül végkielégítésben a mostani kormányváltás során. A kormánytagok közül Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek és Göncz Kinga, Szilvásy György, illetve Veres János távozó minisztereknek jár a végkielégítés.

A kormányszóvivői iroda az MTI kérdésére - amit a bama.hu idéz - közölte: a központi államigazgatási szervekről, valamint a kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény szerint ez nem végkielégítés, hanem juttatás, és azoknak jár, akik több mint egy évig a kormány tagjai voltak.

A három miniszter és a volt kormányfő hat havi illetménnyel megegyező juttatásra jogosult. Göncz Kinga, Szilvásy György és Veres János fejenként bruttó 7,78 millió forintot kap, Gyurcsány Ferencnek több mint 9 millió forint jár.

A kormányszóvivői iroda tájékoztatása szerint a leköszönt miniszterelnök - ahogy hivatali ideje alatt - most is jótékony célra fordítja az összeget.

A távozó miniszterek közül Szűcs Erika, Gyenesei István és Molnár Károly kevesebb mint egy évig voltak a kormány tagjai, így nekik nem jár juttatás.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek