Közélet

Ezrek kísérték utolsó útjára Ocskay Gábort

Több ezren kísérték utolsó útjára Székesfehérvárott ifjabb Ocskay Gábort, az Alba Volán és a magyar jégkorong-válogatott tragikus hirtelenséggel elhunyt játékosát.

A nagyszerű csatárt a róla szerdán elnevezett székesfehérvári jégcsarnokban ravatalozták fel. A szertartáson többek között jelen voltak az egykori játékostársak, székesfehérvári városvezetők, valamint rengeteg hokirajongó az ország minden részéből.

A fehér koporsót az Alba Volán 19 utánpótláskorú játékosai állták körül. A ravatal fölött a mennyezetről függött a fehérvári klub és a magyar válogatott hokis visszavonultatott, 19-es számú meze. A szurkolók búcsúztatása után Warvasovszky Tihamér polgármester, Studniczky Ferenc, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke, Török  László, a gyászoló család barátja, sportriporter, valamint Spányi Antal megyés püspök mondott búcsúbeszédet.

A gyászolók kivetítőn Ocskay Gábor pályafutásának emlékezetes pillanatait nézhették meg. Akik lerótták kegyeletüket, felültek a lelátóra, így hamarosan megtelt a 3500 néző befogadására alkalmas csarnok. A gyászolók a lelátóról a jégre dobálták a búcsú virágait. A világbajnokságra készülő válogatott játékosai együtt búcsúztak el ifjabb Ocskaytól, míg legjobb barátja, a vele azonos támadósorban szereplő Palkovics Krisztián a többiektől külön.

A jégpályánál rendezett búcsúztatás után a szurkolók, játékos- és sporttársak, a város vezetői alkotta gyászoló tömeg átvonult a Béla úti temetőbe, ahol örök nyugalomra helyezték a 33 éves korában heveny szívelégtelenség miatt meghalt jégkorongozót.

Ocskay Gábor szívroham jégkorong hoki
Kapcsolódó cikkek