Közélet

Gyurcsány mondatai "gyomorbavágóak" - véli a legfőbb ügyész

Kapunk egy bejelentést vagy észlelünk valamilyen jogsértést, és nyomozni kezdünk. Majd, ha az ügyész már meggyőződött a terhelt bűnösségéről, vádat emel, a bíróság pedig ítéletet hoz. Ilyen egyszerű ez. Nincs itt semmiféle politika - szögezte le Kovács Tamás legfőbb ügyész az őt és az ügyészi szervezetet ért támadásokra reagálva.

Nem mondhatok mást, mint hogy gyomorba vágó mondatok ezek, de nemcsak ez hangzott el, hanem az is, hogy "a Harmadik Magyar Köztársaság demokratikus normalitását veszélyezteti", hogy az ügyészség menti a "Fideszhez kötődő disznóságokat".  Az ügyészség munkájáról is bárki véleményt mondhat, de ilyen súlyos vádakat csak az fogalmazzon meg, aki bizonyítani is tudja, amit állít – mondta a Népszabadságnak Kovács Tamás. A legfőbb ügyész emlékeztetett arra, hogy korábban egy másik politikus, aki úgy fogalmazott, hogy "az ügyészség nem bűnüldözést folytat, hanem bűnpártolásnak látszó módon foglal állást különböző ügyekben", a bíróság előtt nem tudta alátámasztani a véleményét, ezért el is marasztalták.

Mint mondta, szigorúan szabályozott, hogy mikor lehet "elvinni" valakit, ezeket a szabályokat mindenkinek be és tiszteletben kell tartani. Nem teheti meg az ügyészség és ő sem tűrné el, hogy valakit azért "vigyenek el rabszíjon", mert "ilyen párti", a másikat pedig azért nem, mert ő "olyan párti". De az ellenkezőjét sem tartja elképzelhetőnek: csak azért, mert valaki fontos tisztséget tölt be vagy választott képviselője egy közösségnek, még ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá is, mint bárki másra. Ezt követeli meg a törvény előtti egyenlőség elve- szögezte le Kovács Tamás.

Gyurcsány politika ügyész törvény Fidesz jogrend bűnüldözés
Kapcsolódó cikkek