Közélet

Megint a magyar szurkolókat verték a szlovák rendőrök

Több, mint hatezer néző előtt szenvedett megalázó vereséget a dunaszerdahelyi DAC és szurkolóikat megverték a szlovák rendőrök

Több, mint hatezer néző előtt szenvedett megalázó vereséget a dunaszerdahelyi DAC a nagyszombati Spartak csapatától. Az 1:4-re végződő mérkőzés után a rendőrség a pálya háta mögött a DAC szurkolók csoportjának támadt, valamint a Spartak drukkerei is dunaszerdahelyi szurkolókat vertek – tudósít a Felvidék.ma.

A nagyszombati szurkolók a mérkőzés folyamán köveket, öngyújtókat dobáltak be a rendezőkre. A rendőrség készenléti egységei azonban tétlenül nézték az egész jelenetet. DAC-sálat gyújtottak meg és görögtüzet dobtak Novota kapujába is. A kerítésen többször is átmásztak és a pályára léptek, de még ekkor sem vonultak be a rendőrség egységei. A mérkőzés után a Spartak drukkerek a régi sportcsarnok felé vonultak, ahol autóik és autóbuszaik várták őket. Közben az utcán randalíroztak és rongáltak. Egy DAC szurkolót megvertek.

Az új Városi Sportcsarnoknál szócsata folyt a két tábor között, mire a rendőrség egységei megérkeztek és a dunaszerdahelyi szurkolóknak estek nekik. Több drukkert is gumibotoztak, illetve a földön fekve is verték őket. Szemtanúk elmondása szerint érthetetlen, hogy miért csak a DAC szurkolókat vették „kezelésbe”.

Dunaszerdahely Foci magyarverés
Kapcsolódó cikkek