Közélet

Veres: éles volt a vita - Oszkó Péter lehet a pénzügyminiszter?

A pénzügyminiszter megerősítette, hogy éles vita volt az MSZP tegnapi megyei elnöki tanácskozásán, de azt nem, ami a sajtóban ezzel kapcsolatban Gyurcsány Ferenc kormányfő és Szekeres Imre elnökhelyettes szóváltásáról megjelent - írja az MTI alapján a bama.hu.

Évek óta elfojtott vitákat, személyi ellentéteket hozott felszínre a szocialisták megyei elnökeinek és tisztségviselőinek tanácskozása. Sajtóértesülés szerint a távozó miniszterelnök a megbeszélésen meglepően éles kritikát fogalmazott meg az utódlásra esélyes Szekeres Imrével szemben - eszerint Gyurcsány Ferenc Szekerest "gyenge emberi minőségűnek" nevezte.

Az utódlási harc a Kiss Péter és Lendvai Ildikó vezette csoport, illetve Szekeres Imre között zajlik, Lamperth Mónika az MSZP országos elnökségének szerdai ülése után hármukat is nevezte meg erős jelöltnek - írja az Index. Ezért is nem ismerhetjük még Bajnai Gordon esetleges kabinetjének összetételét, mert az új kormány összetétele erősen függ attól, hogy ki lesz vasárnap az MSZP elnöke.

Korábban kiszivárgott, hogy Bajnai programjának megvalósításához a pénzügyi, a gazdasági, a szociális, az igazságügyi tárca élén tervezhet változást. Az MSZP megyei elnökeinek találkozójáról ugyancsak kiszivárgott értesülés szerint Oszkó Péter, a Deloitte Magyarország elnök-vezérigazgatója, a Reformszövetség tagja lehet esélyes a pénzügyi tárca élére.

A hatékony szervezőnek tartott Kiss Péterre nagy valószínűséggel Bajnai is számít kancelláriaminiszterként. Az Index információi szerint az MSZP-frakció részéről nagy a nyomás Bajnai felé, hogy Kiss maradjon a Miniszterelnöki Hivatal élén.

Lendvai Ildikó Bajnai Gordon MSZP elnökségi ülés Kiss Péter Szekeres Imre gyenge emberi minőségű Gyurcsány Ferenc Veres János Oszkó Péter
Kapcsolódó cikkek