Közélet

A kisebbségek rettegésben élnek Magyarországon

Magyarország híre a világban újra a félelemről szól, a kisebbségek félnek az országban – fogalmazott Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke napirend előtti felszólalásában.

Fodor Gábor az SZDSZ elnöke szerint a magyarországi kisebbségek rettegésben élnek. A liberális politikus felsorolta mindazokat, akiket az utóbbi időben bőrszínük, származásuk miatt ért a halál.

Fodor szerint valószínű, gyilkosságsorozattal állunk szemben, s ismeretlenek szabályosan vadásznak ezen emberekre.

"Nem gondoltuk volna a rendszerváltáskor, hogy ismét eljöhet az az idő Magyarországon, hogy bárkinek származása miatt kell meghalnia" - tette hozzá.

A New York Times címlapján foglalkozott a magyarországi helyzettel. Az angol Sunday Times, a német Süddeutsche Zeitung és az osztrák Wiener Zeitung szintén.

"Ez a kép, amivel szembe kell néznünk. Gyilkosokról van szó, szembe kell néznünk velük. Politikai tennivalónk pedig az elhatárolás minden szélsőséges szervezettől, nem szabadna együttműködni velük" - mondta Fodor.

Juhász Gábor, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára egyetértését fejezte ki Fodor Gáborral. Megjegyezte ugyanakkor, nincs még bizonyosság a tettesekről, a nyomozás jelenleg is gőzerővel folyik.

gyilkosságok szélsőségesek roma Fodor Gábor Parlament juhász gábor
Kapcsolódó cikkek