Közélet

Herényi: Hock és Pettkó törölte magát a pártból - "Ez vicc!"

Herényi Károly szerint Katona Kálmán, Hock Zoltán és Pettkó András törölte magát a pártból. Ez vicc ! - kommentálnak a frakcióalakításnak ellenszegülők.

Nem lesz az MDF-nek parlamenti frakciója - Herényi Károly tegnap közölte: az ellenszegülő Katona Kálmánt, Hock Zoltánt és Pettkó Andrást törlik az MDF-ből, a renitensek "magukat zárják ki" – idézi a Népszabadság az MDF alelnökét.

"Ez vicc! Kedd délután Katona Kálmánnal és Pettkó Andrással elkezdtük a tárgyalásokat Herényi Károllyal, s úgy volt, hogy pénteken folytatjuk, ehhez képest szerdán reggel azzal hívnak, hogy kizártak a pártból!" - reagált Hock Zoltán. Arra, hogy fellebeznek-e a "törlés" ellen, azt válaszolta: ez legfeljebb szándéknyilatkozat, Dávid Ibolya és Herényi Károly óhaja a kizárásunkról.

Dávid Ibolya és a hozzá lojális független honatyák (Herényi Károly, Csapody Miklós, Dragon Pál, Karsai Péter, Lengyel Zoltán) számára a remény akkor nyílt meg, amikor Császár Antalnak április 27-én lejárt a féléves független moratóriuma, s késznek mutatkozott a csatlakozásra egy MDF-frakcióhoz, ahogy Gyenesei István, a Gyurcsány-kormány volt önkormányzati minisztere is. A renitens "hármas" viszont nem szeretett volna "az MSZP által delegált urakkal" frakciót alakítani.

Pettkó Hock kizár herényi mdf frakció
Kapcsolódó cikkek