Közélet

Jobbik: "véget kell vetni"

A Jobbik Magyarországért Mozgalom igazságosabb, emberközpontúbb Európát és Magyarországot akar - mondta Morvai Krisztina, a párt európai parlamenti (EP) választási jelöltlistájának vezetője vasárnap Nyíregyházán

A Jobbik programja két alapértékre épül, az egyik annak elérése, hogy Magyarország a magyaroké, míg a másik fontos cél az emberközpontú döntéshozatal kikényszerítése a jelenlegi, mindenekelőtti profithajhászással szemben - közölte a politikus.

Hozzátette: az EP-választási kampányban a párt elsősorban a gazdákat, a vállalkozókat és a munkavállalókat "szólítja meg", nekik üzen, hogy milyen intézkedések elérésével igyekszik javítani helyzetükön, ha tagja lesz az Európai Parlamentnek - tudósít a Népszabadság.

Morvai Krisztina kifejtette: a gazdálkodóknak üzenik, hogy megakadályozzák a magyar termőföld külföldi tulajdonba kerülését. Emellett követelni fogják, hogy a magyar agrártermelők azonnal ugyanolyan mértékű támogatást kapjanak, mint a többi tagállamban élők, szűnjön meg a mostani megkülönböztetés. A magyar piac védelmet ugyancsak el akarják érni, hasonlóan más országokhoz.

A Jobbik választási jelöltlistájának vezetője a vállalkozóknak szánt üzenet közül első helyen említette: "véget kell vetni" annak, hogy 14 hatóság "ül a vállalkozások nyakán, s úgy tekintenek rájuk, mintha bűnözők lennének".

hatóság Jobbik választási kampány Morvai Krisztina
Kapcsolódó cikkek