Közélet

Kivágó Iván Györgyné és a 15 perces hírnév

Egy napig volt tagja a fővárosi MSZP-frakciónak Kivágó Iván Györgyné: a volt állambiztonságis miatt még Demszky Gábor is összekapott a szocialistákkal.

„Úgy néz ki, mintha az egész hármas főcsoportfőnökség én lettem volna egymagam, pedig semmi olyat nem tettem, ami miatt szégyenkeznem kellene” – mondta a Népszavának Kivágó Iván Györgyné, aki egy napig volt tagja a fővárosi MSZP-frakciónak.

Emiatt, illetve évtizedes állambiztonsági múltja okán került a lapok címoldalára, de most, hogy már minden visszaállt a régi kerékvágásba, azt állítja: kicsit megkönnyebbült. Még mindig nehezen lép azonban túl rajta, hogy meghurcolták, miközben szavazatával hozzásegítette a fővárost a költségvetés elfogadásához. Különösen a főpolgármester hozzáállása zaklatta fel, s az, hogy a pártok húsz évvel a rendszerváltás után is kijátsszák egymás ellen ugyanazt a kártyát.

„Sok volt az elmúlt három hét. Nem vagyok hozzászokva, hogy ennyire középpontban legyek, és ahhoz sem, hogy ilyen sérelmek érjenek.” Belügyminisztériumi múltját pedig eleve nem tartotta olyan tényezőnek, ami miatt szégyenkeznie kellene. Aztán megemlíti, hogy egyesek hozzáállásán mégis nagyon meglepődött. Közéjük sorolja Demszky Gábor SZDSZ-es főpolgármestert is.

„Egy városvezető nem lehet olyan felszínes, hogy 20-30 éve rajta esett sérelmet másokon torol meg. Miért van az, hogy akár tett az illető valamit ellene, akár nem, akár ott volt, akár nem, el kell tűnnie az életéből, mert nem tud vele együttműködni?”

Kivágó Iván Györgyné fővárosi költségvetés Kivágóné MSZP-ügyek Demszky Gábor
Kapcsolódó cikkek