Közélet

Mesterséges dugó: lehet, nem is lesz belőle semmi

Akkora felháborodást váltott ki a főváros nyári belvárosi sávszűkítési kísérlete, hogy az egészből jó eséllyel nem lesz semmi - írja a Népszabadság.

A Közlekedéstudományi Intézet három szakértőjének a városházához címzett levelében azt írják, a "mesterséges torlódások" előidézését nem tartják célszerűnek, a sávszűkítések miatt az autósok nem fognak tömegközlekedésre váltani, amíg az nem lesz lényegesen jobb színvonalú - számol be a Hírszerző az FH alapján a lap cikkéről.

Hasonló véleményen volt a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület is, hangsúlyozva, hogy több mint negyven vonalon kritikus a zsúfoltság, és kevés a busz.

Ikvai párttársa, Lakos Imre fővárosi közlekedési tanácsnok a kísérletet agyrémnek, íróasztalötletnek nevezte, amely "minden ésszerűséget nélkülöz". A lap úgy tudja, a területet felügyelő Hagyó Mikós (MSZP) városüzemeltetési főpolgármester-helyettes a javaslatot jelenlegi formájában nem támogatja, így az jó eséllyel nem is kerül a főpolgármesteri kabinet, illetve a Fővárosi Közgyűlés elé.

tömegközlkedés sávszűkítés BKV autósok dugók
Kapcsolódó cikkek