Közélet

Nem ezt vártuk! Susan Boyle alulmaradt! - Nézze meg az előadásokat

Bombameglepetés született szombat este a brit ITV televízió világszerte feszült figyelemmel kísért idei tehetségkutató versenyén, amelyet nem az abszolút favoritnak tartott munkanélküli skót háziasszony, a 47 éves Susan Boyle, hanem egy londoni tánccsoport nyert meg.

Susan Boyle-t másfél hónapja senki nem ismerte saját faluján kívül, és mindenki csak nevetett rajta - beleértve a zsűrit is -, amikor áprilisban, a válogató szakaszban rendezetlen, őszes hajával, szegényes utcai öltözetben először kisétált a Britain''s Got Talent című showműsor színpadára, és bejelentette, hogy híres szeretne lenni - idézi a távirati irodát a TEOL. 

A brit sajtó - és a fogadóipar - innentől egészen szombat estig eldöntött tényként kezelte, hogy Susan Boyle már meg is nyerte a tehetségkutató műsort. Boyle bekerült a döntő utolsó fordulójába, a Diversity nevű, tíztagú tánccsapattal együtt.

Az utolsó pillanatokban, mielőtt a műsorvezető - 15 végtelen másodpercig tartó, drámai hatásszünet után - bejelentette a győztes nevét, a kamera majdnem végig az újdonsült énekes sztárt mutatta. Azután elhangzott a név: Diversity. (A linkekre kattintva megnézhetik Susan Boyle és a győztesek produkcióját) A csoport 12 és 25 év közötti fiatalokból áll - közülük többen testvérek -, és alig két éve alakult. A társaság az utcai táncosok akrobatikáját fejlesztette tökélyre, koreográfiájának egyik fő eleme a mozdulatok, különböző táncelemek szinte robotszerű egyidejűsége és összhangja.

Simon Cowell, a műsor vezető producere és zsűrijének elnöke - aki nem kifejezetten arról ismert, hogy kedveskedő dicshimnuszokat zeng a versenyzőkről - a szombati előadás után a Diversity produkciójáról csak annyit mondott: az maga volt a színtiszta tökéletesség. Susan Boyle, aki az idegességtől jól láthatóan reszketve, magában fohászkodva várta a győztes nevének bejelentését, az eredményhirdetés után szinte megkönnyebbülve tapsolt a vetélytársaknak.

A várt győzelem elmaradása ellenére is azonban szinte biztosnak tűnik a karrier a londoni West End színházi világában. Úgy hírlik, nem más, mint Lord Andrew Lloyd Webber, a musical koronázatlan királya készül neki szerepet ajánlani.

A brit zenei tehetségkutató műsor, a Britain’s Got Talent különös sztárja, Susan Boyle pillanatok alatt világhírűvé vált. A sikerből azonban éppen az a cég nem profitál, amely a műsort létrehozta. Máris többmilliós veszteségről beszélnek.

Hogy mi áll az ügy hátterében? Olvassa el itt!

Simon Cowell brit megasztár tehetségkutató Susan Boyle
Kapcsolódó cikkek