Közélet

Szorgalmasak és naplopók

Rendkívül eltérő a magyar európai parlamenti képviselők 2004–09 közötti teljesítménye – derül ki a votewatch.eu adataiból.

Ezen a honlapon egy civilszervezet által feldolgozott és közzétett, ám teljes egészében az Európai Parlament (EP) adatain alapuló, igen részletes adatbázis található a 785 EP-képviselő elmúlt ötéves tevékenységéről a számok tükrében. A magyar adatokból kitűnik, hogy a hazánkat képviselők között egyaránt akadtak igen szorgalmasak és „naplopók” is.

Mivel az EP életének középpontjában az egy-egy képviselő által összeállított jelentések állnak, a magyar honatyákat az alábbi táblázatban a jelentésekhez benyújtott módosító indítványok száma alapján állítottuk sorrendbe. Azért nem az általuk kidolgozott jelentések száma alapján, mert ez erősen függ attól, hogy az illető képviselő politikailag mennyire erős, illetve szakmailag mennyire elismert a frakciójában – és attól is, hogy mennyire nagy a frakciója. A liberálisok például sokkal kevesebb jelentés esetében nyerték el a jelentéstevő állításának jogát, mint a legnagyobb frakciót Néppárt.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

votewatch Európai Parlament EP Ep-képviselő
Kapcsolódó cikkek