Közélet

A Jobbik kéri híveit, vegyenek részt a holnapi demonstráción

A Jobbik üdvözli a Civil Összefogás Fórum kezdeményezését, és arra kéri szimpatizánsait: vegyenek részt a vasárnapi demonstráción, hogy ily módon is kinyilvánítsák elkötelezettségüket az előre hozott választások iránt - olvasható a pártnak az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében.

 Mint írták, a Jobbik Magyarországért Mozgalom szerint az európai parlamenti (EP) választások eredménye után végleg egyértelművé vált, hogy "a magát válságkezelőnek hazudó rablókormány" nem maradhat tovább hatalmon, görcsös ragaszkodása nem szolgál legitimáló eszközként. "Az új erő csatlakozik minden olyan kezdeményezéshez, amely a Bajnai-kormány leváltását és új választások kiírását szorgalmazza" - közölték. A Jobbik a tájékoztatás szerint arra kéri szimpatizánsait, hogy a Hősök teréről induló tüntetésen vegyenek részt minél nagyobb számban - számol be a szoljon.hu az MTI alapján.

A Civil Összefogás Fórum nevű formáció képviselői szerdai budapesti sajtótájékoztatójukon jelentették be, hogy civil szervezetek Utolsó figyelmeztetés címmel tüntetnek majd a kormány ellen vasárnap. Csizmadia László, a Patrióták a Gazdaságért és a Közjóért Egyesület elnöke azzal indokolta a demonstrációt, hogy az európai parlamenti választáson a többség a változásra szavazott.

Fricz Tamás, a Civil Összefogás Fórum alapítója és egyik szóvivője szerint a Bajnai-kormány társadalmi támogatottsága június 7-én megszűnt. "A Fidesz és a Jobbik nem ellenségek, a legnagyobb ellenzéki pártnak tudomásul kell vennie, hogy új politikai erő is képviseli a jobboldalt. Közös ellenségük a Bajnai-kormány" - jelentette ki a szerdai sajtótájékoztatón a politológus.

Civil Összefogás Fórum demonstráció Jobbik
Kapcsolódó cikkek