Közélet

A kormány szerint a Fidesz felelőtlen ígéreteket tesz

A Fidesz felelőtlen ígéreteket tesz, amelyek veszélyeztetik az országgal szemben "lassan-lassan" helyreálló nemzetközi bizalmat - mondta Budai Bernadett kormányszóvivő szerdán Budapesten arra reagálva, hogy a Fidesz követeléseket fogalmazott meg az MSZP-vel szemben.

"Amennyiben a Fidesz valóban visszavonná azokat az intézkedéseket, amelyeket a kormány már eddig is meglépett, akkor azok nagyjából hat százalékponttal növelnék a hiányt. A jelenlegi 3,9 százalékpontos hiánycélt nagyjából olyan tíz százalék magasságára tornázná fel a Fidesz egyetlen tollvonással" - hangsúlyozta Budai Bernadett - írta a beol.hu az MTI cikke nyomán.

A Fidesz felelőtlen ígéreteket tesz, amelyek az országgal szemben "lassan-lassan" helyreálló bizalmat veszélyeztetik - tette hozzá. A kormányzati munka, a válságkezelő program mögött megvan a parlamenti támogatás - mondta a kormányszóvivő.

"Mind az MSZP frakciója - a frakcióülést követően -, mind az SZDSZ egyértelműen kimondta azt, hogy ezt a válságkezelő programot támogatja" - emelte ki Budai Bernadett.

Orbán Viktor szerdán jelentette be, hogy levelet küld az MSZP elnökségének a Fidesz elnöksége, amelyben világossá teszik: az európai parlamenti (EP) választást úgy értelmezik, hogy az emberek megvonták a bizalmat a szocialista párttól, ilyenkor pedig egy demokráciában ki kell írni az új választást.

A levélben számos követelést fogalmaz meg az ellenzéki párt: például azt, hogy a parlamenti választásokig függesszék fel a privatizációs eljárásokat, vonják vissza az ingatlanadó bevezetéséről, az új polgári törvénykönyvről (Ptk.) és a közigazgatás átszervezéséről szóló javaslatot, a külföldről felvett hitelekből ne támogassanak bankokat, állítsanak le minden átszervezést az oktatási rendszerben, vessenek véget "a bukott pártpolitikusok állami intézményekbe történő ejtőernyőztetésének", és állítsák le a Déli Áramlat gázvezeték magyarországi cégének alapítási folyamatát.

bajnai-kormány Orbán Viktor Budai Bernadett szocialista párt bajnai-csomag
Kapcsolódó cikkek