Közélet

Bokros az MDF-hívek top5-ös szimpátialistájában

Egy kutatási program keretében az MDF felmérte, hogy a közéleti személyiségek közül kik azok, akik szimpatikusak a párt szavazóbázisának. Bokros Lajos benne volt az első ötben – mondta Somogyi Zoltán a Political Capital elemzőcég ügyvezető igazgatója a 168órában.

Somogyi az interjúban cáfolta azokat a híreszteléseket, miszerint az MDF budapesti listavezetőként az ő neve is komolyan felmerült. Mint mondta, mielőtt elgondolkodna a politikai pályán előbb biztos egzisztenciát teremt magának.

Szerinte Magyarország problémáit többek közt az okozza, hogy divat lett a politikát alázni és távol maradni tőle. „Pont ezért csinálhatnak a politikusok azt amit akarnak. Valójában éppen ez a politikai elit érdeke, hogy minél többen gondolják: távol vannak a mocskos politikától” – magyarázta.

Az EP választásokkal kapcsolatban Somogyi figyelmeztetett: nyugaton hosszú éveken keresztül kritikák és önkritikák nélkül nem maradhatna a piacon olyan közvélemény-kutató intézet, amely soha semmit nem tud eltalálni.

Somogyi Zoltán egy Fricz Tamással kapcsolatos kérdésre úgy reagált: az említett személlyel még csak egy bekezdésben sem szeretne szerepelni: mikor egy közös beszélgetős műsorban Somogyit lezsidózták, Fricznek egy szava sem volt ehhez.

Somogyi mdf Fricz bokros political capital PC
Kapcsolódó cikkek