political capital

Nem aratott osztatlan sikert Orbán Viktor

A Századvég Alapítvány szerint Orbán Viktor kormánya munkahelyteremtés iránti elkötelezettségét igyekezett középpontba helyezni csütörtökön véget ért konzultációsorozatán, míg a Political Capital (PC) úgy látja, a miniszterelnök a "kiüresített intézményes érdekegyeztetést" próbálta helyettesíteni.
2012.07.26. 19:40 Olvasási idő: 0 perc

Az egypárti választási rendszer utolsó eleme is kész

Egészen biztos, hogy a Fidesz gesztusként fogja kommunikálni, hogy egy jelölt csatasorba állításához végül nem 1500, csak 1000 ajánlószelvényt kell összegyűjteni. Pedig csak annyi történt, hogy az egypárti választási rendszer utolsó fogaskerekét is a helyére illesztették – írja elemzésében a Political Capital.
2011.12.20. 10:39 Olvasási idő: 0 perc

"Maga alatt vágja a fát a Fidesz az új választási törvénnyel"

Úgy tűnik, marad az ellenfeleket már a startvonalhoz állásban is akadályozó jelöltállítási rendszer, bár távolról sem biztos, hogy ez a Fidesznek jó – áll a Political Capital elemzésében. A szakértők szerint minél nehezebb a megosztott ellenzéknek külön-külön teljesíteni az indulási kritériumokat, annál valószínűbb, hogy már a jelölési időszakban szövetségbe kovácsolódnak.
2011.07.11. 10:25 Olvasási idő: 0 perc

Gyurcsány A-terve az MSZP - Nagyot bukhat Orbán

A kormányzat előtt álló legfontosabb kérdés a romákkal és a leszakadó társadalmi rétegekkel kapcsolatos problémák kezelése - nyilatkozták a Duna Televízió Heti Hírmondó című műsorának politológus vendégei - Krekó Péter, a Political Capital kutatási igazgatója és Kiszelly Zoltán politológus.
2011.05.16. 11:18 Olvasási idő: 0 perc

The Economist: tekintélyelvűek a magyar kormány lépései

A magyar kormány igencsak ellentmondásos, csak úgy, mint a szavazók – kezdi a hazai politikai helyzet ismertetését a The Economist. A hetilap által megkérdezett hazai szakértők szerint a kormány lépései aggályosak, és a külföldi befektetők büntetése pedig költséges lesz. A cikk szerzője szerint a kormány lépései igencsak tekintélyelvűek.
2010.11.19. 12:11 Olvasási idő: 0 perc

"A Fidesz gazdaságpolitikája a közép-felsőosztályra támaszkodik"

Miközben a kormány jövő évi költségvetési tervei konkretizálódnak, körvonalazódni látszanak a Fidesz középtávú átalakítási törekvései is. A kormány már a választások előtt is meglepő nyíltsággal beszélt a tervezett, sokszor konfliktusosnak ígérkező intézkedésekről, melyekből az első Fidesz-kormányéhoz hasonló, magasabb jövedelmű, aktív csoportoknak kedvező társadalompolitika rajzolódik ki – írja részletes elemzésében a Political Capital. Az eddigi bejelentések és intézkedések azt mutatják, kormányzása során a Fidesz most is inkább az aktív közép- és felső-középosztályra kíván támaszkodni, ami mindenképpen szűkebb bázis, mint a párt tényleges szavazói háttere.
2010.10.15. 11:56 Olvasási idő: 0 perc

Magyarország a legelutasítóbb állam Kelet-Közép-Európában

Miközben az elöregedő népesség, és ennek nyomán fellépő munkaerőpiaci kényszerek miatt a bevándorlásnak egyre nagyobb szerepe van Kelet-Közép-Európában, Lengyelország és Szlovénia kivételével a térségi országok mindegyikében 30 százalék feletti a bevándorlást ellenzők aránya. A Political Capital elemzése szerint Magyarország az egyik legelutasítóbb állam a térségben.
2010.09.14. 11:06 Olvasási idő: 0 perc

Krekó: ha csökken az életszínvonal, vele együtt a kormány népszerűsége

A kormány veszíthet népszerűségéből, ha a várakozásokkal ellentétet döntéseket hoz, illetve ha az emberek elkezdik érezni azok negatív hatásait. Az ellenzék meglehetősen gyenge, és nem is mernek szembemenni a kormánnyal - vélekedett Krekó.
2010.08.05. 14:23 Olvasási idő: 0 perc

Vegyes kép Magyarországról

Hazánk gazdasági kockázata átcsúszott a magas kockázati tartományba, miközben a politikai továbbra is alacsony szinten maradt.
2010.06.10. 05:00 Olvasási idő: 0 perc

Magas a gazdasági kockázat - PC Országjelentés

A Figyelő és a Political Capital Országjelentése szerint a politikai kockázati index (PRI) összesített értéke továbbra is alacsony, 66 pont az egy évvel korábbi 64 pont után, míg a gazdasági kockázati index, az EcoRisk a 2000-es évek során átlagában először csúszott át a magas kockázati tartományba.
2010.06.09. 12:31 Olvasási idő: 0 perc