Közélet

Dávid Ibolya cáfolja a zsarolást, Almássy Kornél másképp látja

Nincs igazságtartalma annak a hírnek, amely arról szól, hogy az UD Zrt. vezetője és Csányi Sándor OTP-elnök közötti lehallgatott telefonbeszélgetés nyilvánosságra hozásának kilátásba helyezésével zsarolta volna meg Herényi Károly Almássy Kornél embereit - jelentette ki Dávid Ibolya, az MDF elnöke.

Heti Válasz csütörtökön megjelent cikke szerint "dokumentumok igazolják", hogy a volt frakcióvezető zsarolásra  használta a lehallgatási jegyzőkönyvet abból a célból, hogy a párton belüli vezetőváltást szorgalmazó Almássy és emberei lépjenek vissza  a tisztújítástól.

 

 

Dávid Ibolya közölte: az igazságot nélkülöző kérdésekről azért kell jó hangosan beszélni, hogy ne beszéljenek a lényegről, nevezetesen arról, hogy mi van azon a bizonyos CD-n. Mint mondta, nyugodt lelkiismerettel áll a sajtó képviselői előtt, és már az ügy kezdetén a nyilvánossághoz fordult. Hangsúlyozta azt is: az UD Zrt. ügyében a legfőbb ügyészséghez is fordult, amely úgy válaszolt, hogy nem kíváncsiak arra, amit tud. Ezt követően egy másik sérelmet szenvedett fél indítványára indult egy eljárás, "ha nem volt igazságügy-miniszter lennék, nem hinném el, hogy ilyen megtörténhetett ma Magyarországon" - tette hozzá - számol be a heol.hu az MTI alapján.

Arra a kérdésre, hogy adott-e utasítást Herényi  Károlynak arra, hogy - amint a Heti Válasz írta, megzsarolja Almássy Kornél embereit, azt válaszolta: "tőlem messze áll az, hogy bárkinek utasítást adjak (...)". Emlékeztetett arra: korábban elmondta már, hogy az Almássy Kornélhoz közel álló Tombor András többször kereste fel az  MDF-es politikusok közül például Herényi Károlyt, vagy Hock Zoltánt.

 

Dávid Ibolya, az MDF elnöke érdemben nem cáfolta a Heti Válaszban megjelenteket, mely szerint Herényi Károly az UD Zrt. vezetője és  Csányi Sándor OTP-elnök közötti lehallgatott telefonbeszélgetés  nyilvánosságra hozásának kilátásba helyezésével zsarolta meg a  párton belüli vezetőváltást szorgalmazó Almássy Kornél embereit - erről Almássy Kornél független képviselő, volt MDF-es politikus  beszélt csütörtökön az MTI-nek.
A képviselő megerősítette a Heti Válasz csütörtöki számában megjelenteket. Mint mondta, minden úgy történt, ahogy azt a lap írta. A Heti Válasz csütörtökön megjelent cikke szerint "dokumentumok igazolják", hogy a volt frakcióvezető zsarolásra használta a lehallgatási jegyzőkönyvet.

Almássy hozzátette: örömmel látja, hogy annak egyik szelete, amiről tavaly szeptemberben beszélt, bizonyítást nyert. "Bebizonyosodni látszik az egyik olyan szál, ami megtörtént velem szeptemberben" - fogalmazott. Mint mondta, látta azt az iratot, melyben leírták neki, mit kell tennie. "Azt követelték tőlem, hogy lépjek vissza azonnal az elnökjelöltségtől, lépjek ki a pártból, adjam vissza a parlamenti  mandátumomat, és gyakorlatilag tűnjek el a magyar politikai életből" - sorolta.
A volt MDF-es képviselő, akit kizártak a pártból, elmondta: Dávid Ibolya indítványára azért nem tudott elindulni az eljárás az UD Zrt. ügyében, mert a fővárosi főügyészség, majd a legfőbb  ügyészség is kimondta: nem történt bűncselekmény az ügyben. Az UD Zrt-vel szemben pedig Szilvásy György volt titokminiszter  és Laborcz Sandor nem is tett feljelentést - tette hozzá.

Arra, hogy Dávid Ibolya úgy fogalmazott, az Almássy Kornélhoz közel álló Tombor András többször kereste fel az MDF-es politikusok  közül például Herényi Károlyt vagy Hock Zoltánt, azt válaszolta: az nem bűncselekmény, ha valaki megkeres valakit, és Tombor András nem akart senkit sem semmire kényszeríteni.
Elmondta: ő és hívei a tisztújítás előtt azt érzékelték, hogy Dávid Ibolyáék nem állnak jól, és ha nem saját elképzeléseik szerint  alakul az eredmény számukra, akkor szétszakítják az MDF-frakciót.  "Mi ennek akartunk elébe menni azzal, hogy valamilyen ésszerű megoldást találjunk az MDF jövőjét illetően" - tette hozzá Almássy Kornél.

mdf Dávid Ibolya Almássy Kornél herényi károly
Kapcsolódó cikkek