Közélet

Egy legenda véget ért: elhunyt Michael Jackson

Az 50 éves popkirály szívelégtelenség miatt vesztette életét.

Michael Jackson csütörtökön esett kómába - közölték az illetékesek a The Times-szal. A popsztár otthonában lett rosszul, és nem lélegzett, amikor kórházba szállították.

Az énekes életében mintegy 750 millió lemezt adott el, és 13 Grammy díjat kapott. Káprázatos karrierjét még gyerekként kezdte a Jackson Five-ban.

A mentők szóvivője csak annyit mondott, hogy a beteget a UCLA Medical Centerbe szállították, amely két mérföldre, vagyis alig pár percre van a háztól, ahol rosszul lett, de a kórházban az orvosok már nem tudták megmenteni - írja az Index.

Magyar idő szerint éjjel fél kettőkör a megyei halottkém hivatala bejelentette, hogy Michael Jackson halott. A halottkém szerint a halál időpontja helyi idő szerint délután 2 óra 26 perc. Az első szakértői vélemények szerint a halál oka a keringés összeomlása volt, pontosabbat csak a boncolás után lehet majd mondani.

Reakciók Michael Jackson halálhírére:

Quincy Jones: „A testvéremet vesztettem el, lelkem egy része távozott vele. Ő volt a tökéletes szórakoztatóművész, akinek a munkássága örökre nyomot hagy a világon.”

Madonna: „Csak sírok a hír hallatán.”

Slash: „Tetőtől talpig tehetség volt.”

A művészvilág további reakciói itt olvashatók

kultúra popzene Michael Jackson Michael Jackson meghalt
Kapcsolódó cikkek