Közélet

Juhász szerint új arcok kellenek az MSZP-be

Az utóbbi három évben az új arcok háttérbe szorultak az MSZP-ben - véli a párt elnökségi tagja, szerinte szükség van azokra, akik lendületet, tartást tudnak adni a szervezetnek

Az ősszel végrehajtandó tisztújításról kell határoznia a szombati szocialista elnökségi ülésnek, mert le kell vonni a következtetést az európai parlamenti választások eredményéről - mondta Juhász Ferenc, a Magyar Televízió Napkelte című műsorában.

Az MSZP politikai fordulóponthoz érkezett, az eddig tartó korszakot be kell fejezni, és felelősséggel kell "értékelni azt a szituációt, hogy hogyan voltunk képesek három év alatt a Mont Blanc-ról gyakorlatilag a pokolba jutni politikai megítélés értelmében" - mondta a szocialista politikus.

A szocialista párt utolsó három éve Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök-pártelnökhöz kapcsolható, ám "miközben ő egy zseniális politikai egyéniség, aközben (...) az eredmény mégiscsak azt mutatja, hogy nem sikerült nekünk közösen olyan tevékenységet, munkát végeznünk, ami alapján legalábbis jobb eredményt tudtunk volna produkálni az európai parlamenti választáson" - emelte ki.

Juhász Ferenc kitért arra, hogy "kellenek a fiatal, hitelesítő erők, kellenek azok, akik lendületet, tartást tudnak adni". Ezt egy felmenő rendszerű, még az ősszel végrehajtandó tisztújításban látja a legjobban kivitelezhetőnek a párt alapszabályai szerint, és nem úgy, hogy az elnökség bizalmi szavazást kér maga ellen.

Mint mondta, az utóbbi három évben "az új arcok" háttérbe szorultak, pedig számos tehetség van a fiatalok között a pártban, azonban nem volt hajlandó megnevezni egyet sem közülük. Egyetért azzal, hogy a kormánytagok közül azok, akik a szocialista párt vezetésében részt akarnak venni, lépjenek ki a kormányból, ugyanakkor ezt véleménye szerint egyéni belátásukra kellene bízni, és nem párthatározattal kellene szabályozni.

Juhász Ferenc kongresszus tisztújítás MSZP-ügyek
Kapcsolódó cikkek