Közélet

Már a szexipar is kénytelen "árakciókat" alkalmazni

Európa legnagyobb legális prostitúciós piacán, Németországban is megérződik a válság, ugyanakkor az üzlet a recesszió ellenére megy.

A Hackescher Markt közelében dolgozó prostituáltak úgy nyilatkoztak az AP-nek: ma már sokkal agresszívabbnak kell lenniük az ügyfelek megszerzéséhez. Mint mondják, korábban sokkal többen és könnyebben mentek oda hozzájuk, ez mára megváltozott. Európa legnagyobb legális prostituált piacán 2008 óta drasztikusan csökkent az angol és amerikai turisták száma.

A kevesebb ügyfelet "árakciókkal" és klub szolgáltatásokkal próbálják csábítani a bordélyházak, amelyek a német prostituáltak 97 százalékának jelentenek munkahelyet. A tavalyi statisztikák szerint az országban összesen 450 ezren árulják a testüket, közülük 10 ezren Berlinben dolgoznak.

Bár a szolgáltatás iránti kereslet továbbra is erős, a válság hatására a "kínálat" is növekedett a prostituáltak jogait védő szervezet, a Hydra vezetője szerint. Erre válaszul a bordélyházak exkluzív klubként, wellness központként igyekeznek reklámozni magukat.

Németország prostituált bordélyház
Kapcsolódó cikkek