Közélet

Összerúgta a port az egyházzal az MSZP Szombathelyen

Magyarázkodásra kényszerült a szocialisták szombathelyi szervezete egy, az egyház szerint félreértelmezhető szórólap miatt.

Sem rosszindulat, sem a félrevezetés szándéka nem vezette az MSZP-t, amikor Szombathely és a megye legjellemzőbb épületeit, köztük a jáki templomot és a szombathelyi székesegyházat választotta ki és szerepeltette a szórólapokon - közölte Horváth Attila, az MSZP szombathelyi szervezetének elnöke - írta a heol.hu az MTI híre alapján.

Veres András szombathelyi megyéspüspök még május 29-én szintén közleményben tiltakozott az egyházi épületek szerepeltetése ellen, különösen olyan szövegkörnyezetben, hogy "az elmúlt időszakban az ország uniós fejlesztési terveinek keretében itt helyben is sok mindent sikerült megvalósítani közös terveinkből a kormány és az támogatásával".

A püspök megdöbbenését fejezte ki és leszögezte: a képeken is jól látható, hogy az említett épületeken az elmúlt öt évben semmiféle felújítás nem történt, noha arra nagy szükség lett volna. Véleménye szerint a szórólap készítői a megtévesztés szándékával jelentették meg a kifogásolt fotókat, amelyek amely alkalmasak arra, hogy sokakat megtévesszen véleményformálásukban és szavazási szándékukban.

megyéspüspök Szombathely EP-választás szocialisták szórólap egyház
Kapcsolódó cikkek