Közélet

"A szabadságjogok a nem szimpatikusakra is vonatkoznak!"

Balogh Zoltán az Országgyűlés emberi jog, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának elnöke írásbeli kérdéseket intézett Draskovics Tibor igazságügyi miniszterhez.

Balogh Zoltán, a Fidesz országgyűlési képviselője a mai napon írásbeli kérdést nyújtott be Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszterhez, a 2009. július 4-én történt rendőri intézkedésekkel kapcsolatban - közölte a Fidesz.

A Fidesz országgyűlési képviselője írásbeli kérdésében úgy fogalmazott: nem világos, milyen indokok alapján utasították el az erre a napra bejelentett demonstrációk tudomásulvételét, illetve milyen alapon nyilvánították magukat illetéktelennek a bejelentés elbírálásában. Nem világos, milyen indokok alapján döntöttek az Erzsébet téri gyülekezés feloszlatása mellett.

Milyen indokok alapján rabosítottak és hány személyt az ott gyülekezők közül? Mi a jogalapja az országos rendőrfőkapitány azon intézkedésének, hogy egyes állampolgárokat öltözetük alapján jogsértés gyanújával a rendőrök igazoltatni kötelesek, s eljárás alá vonhatják őket?

Balog Zoltán felhívta Draskovics Tibor figyelmét arra is, hogy neki, mint az igazságügy miniszternek tudnia kell, hogy a törvények és a szabadságjogok azokra is vonatkoznak, akik politikai vagy egyéb okok miatt nem szimpatikusak, tevékenységüket nem tartják hasznosnak. A kérdések arra vonatkoznak, hogy a szakminiszter szerint a törvényeket betartva, a magyar állampolgárok szabadságjogait tiszteletben tartva járt-e el a rendőrség 2009. július 4-én.


[enews_gallery id='365458']

Draskovics Tibor Fidesz Magyar Gárda joobbik oszlatás
Kapcsolódó cikkek