Közélet

Az egyenruhás Gárda-tagokkal szemben fellép a rendőrség

Ha a bíróság által jogerősen feloszlatott Magyar Gárda tagjai egyenruhában jelennek meg közterületen, a rendőrség intézkedni fog ellenük - mondta az MTI-nek szombaton Makula György, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője, hozzátéve, erre a nap folyamán az ország több településén már sor került.

A szóvivő tájékoztatása szerint szombaton több településén kellett intézkedniük a rendőröknek olyan emberekkel szemben, akik a Fővárosi Ítélőtábla által jogerősen feloszlatott Magyar Gárda Egyesület egyenruháiban jelentek meg - írja a baon.hu az MTI alapján.

 

Az őrnagy ezt azzal indokolta, hogy a bírósági döntés értelmében a Magyar Gárda Egyesület és a Magyar Gárda Mozgalom csak formailag különül el, egységes képződményként kell kezelni, ezért a jövőben a rendőrség "intézkedést fog kezdeményezni, ha a gárdisták egyenruhában jelennek meg, illetve vonulnak közterületen, mivel ruházatuk másokban félelmet, megbotránkozást, valamint riadalmat kelt".

 

 

Makula György kijelentette: "a rendőrség nyomatékosan felhívja a közvélemény figyelmét, hogy ezekben az esetekben, élve a jogszabályok adta lehetőségekkel, a leghatározottabban fog fellépni az ilyen személyekkel szemben".

rendőrség egyenruha Magyar Gárda bíróság
Kapcsolódó cikkek