Közélet

"Az orosz medve legyen modern és vonzó"

"Az orosz medvének vonzónak kell lennie azért, hogy a világ tisztelje és nem válhat erősebbé a külfölddel való jó kapcsolatok nélkül" - hangoztatta Dmitrij Medvegyev elnök az NTV orosz tévének nyilatkozva.

"Nem szabad, hogy nehezen kezelhetők legyünk, akiket nehéz megközelíteni, de ugyanakkor képeseknek kell lennünk arra, hogy határozott választ adjunk, amikor a körülmények ezt követelik meg" – idézi Medvegyev nyilatkozatát a Reuters.

Arra a kérdésre, kellemetlennek érzi-e, hogy Oroszország imázsát a medvével azonosítják, Medvegyev – akinek családi neve a "medve" szóból származik – azt válaszolta, hogy a medve szó "közel áll a szívéhez."

Az orosz államfő az oroszországi nacionalistáknak üzenve azt fejtegette, a Nyugattal való kapcsolatok javítása Oroszország érdekeit és prosperitását szolgálja és hozzájárul az országkép ápolásához.

A Nyugattal való szorosabb kapcsolatok kiépítése hosszú távú stratégia – szögezte le. "Nem tudunk magunk előállítani bizonyos technológiákat, bizonyos szolgáltatásokat, még ha a legfejlettebb társadalmat és a legerősebb gazdaságot teremtjük is meg"- mutatott rá az orosz államfő.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek