Közélet

Egymásnak esett Fodor és Kóka, Horn elkeseredett

A vasárnapi küldöttgyűlés előtt teljesen szétesett az SZDSZ, valószínűleg el sem megy annyi küldött az elnökválasztásra, hogy az összejövetel érvényes legyen

„Elkeseredett nyilatkozatnak tartom Fodor Gábor bejelentését. Jobb lett volna, ha mások is követik a példáját” – mondta kérdésünkre Horn Gábor. Az SZDSZ-es képviselő hozzátette: nem biztos abban, hogy érvényes lesz a liberális párt vasárnapi küldöttgyűlése, mert ilyen előzmények után sokan otthon maradhatnak.

„Jobb lett volna, ha Fodor Gábor tavaly szeptemberben mond le” – reagált Kóka János. Az SZDSZ frakcióvezetője úgy fogalmazott, hogy akkor talán a pártnak még ma is volna esélye.

Fodor Gábor neki címzett kijelentéseire úgy reagált, hogy szerinte elég lett volna, ha a távozó elnök annyit mond: lemondok, mert elnökségem alatt tönkrement az SZDSZ. A vasárnapra tervezett küldöttgyűlésről azt mondta, hogy „egy elnökválasztási csalást már szerveztek az SZDSZ-ben, így roggyant  meg a párt”.

Fodor Gábor, az SZDSZ leköszönő elnöke országgyűlési mandátumáról is lemond az őszi ülésszaktól. Mint mondta, nem kíván olyan frakcióban dolgozni, amelynek vezetője azon munkálkodik, hogy hogyan lehetne az SZDSZ-t szétverni.

SZDSZ Kóka horn Fodor
Kapcsolódó cikkek