Közélet

Kóka indoklása: meddig marad frakcióvezető?

Retkes Attila teljesítményével kapcsolatban az SZDSZ-ből kilépők, az elnök politikája és mondatai ellen tiltakozók százai világosan elmondták a véleményüket, ehhez neki nincs mit hozzátennie – mondta Kóka János hétfőn a parlamentben újságíróknak, akik arról faggatták, hogy távozik-e a frakcióvezetői posztról.

Kijelentette, hogy „a frakció és a válságkezelés marad”, ő pedig addig lesz frakcióvezető, amíg élvezi a képviselőcsoport többségének bizalmát és van esély a válságkezelésre illetve az adócsökkentésre - írja a BAON.



Hangot adott annak a véleményének, hogy nyáron is folytatni kell a válságkezelést, és olyan javaslatokat kell a parlament asztalára tenni, amelyek segítik a növekedést.

Leszögezte, hogy az SZDSZ frakciója ezeken és az összes olyan ügyön fog dolgozni, amelyeket a költségvetéshez közeledve a parlamentnek meg kell tárgyalnia.

Retkes Attila pártelnökké választásakor felszólította Kóka Jánost, hogy mondjon le a frakcióvezetői posztról.

A július 12-én megválasztott pártelnök kilátásba helyezte azt is, hogy ellenkező esetben kizárhatják a pártból a képviselőcsoport vezetőjét.

Pénteken, az SZDSZ új ügyvivőtestületének első ülése után pedig azt mondta, hogy a testület felkéri Kóka Jánost a távozásra, illetve arra, hogy nevezze meg, kit tudna utódjaként elképzelni. Retkes Attila kérdésre válaszolva akkor hozzátette, hogy nem merült fel semmilyen jogi lépés vagy szankció lehetősége a frakcióvezetővel szemben.

SZDSZ Kóka Retkes
Kapcsolódó cikkek