Közélet

"Kósa Lajost a falhoz állítottam, és kicsikartam belőle, hogy hagyjon békén"

Amikor tavasszal Lajos nálunk járt, a falhoz állítottam, és kicsikartam belőle egy ígéretet, hogy ha nyerek, békén hagy ezzel. Remélem tartja is a szavát – mondta a HVG-nek Páva Zsolt Pécs fideszes polgármestere Kósa Lajossal kapcsolatban, aki már a korábbi pécsi polgármestereket is megkörnyékezte: adják Debrecennek az EKF programot.

Páva Zsolt a hetilapnak elmondta Pécs – így az Európa kulturális fővárosa program – ügyei egyre jobban állnak. „Korábban a szocialista párt hitbizománynak tekintette a várost, csak a saját akaratuk érvényesült. Amikor első polgármesteri ciklusomat töltöttem, ez már egészen másként volt” – emlékszik vissza az immár második ciklusát töltő polgármester.

Páva elmondta, amikor 1996-ban a helyi SZDSZ átállt az MSZP oldalára, kisebbségbe kerültek a közgyűlésben, agy a működőképesség megőrzése érdekében maga mellé vett egy szocialista alpolgármester is. „Mára megérett a párt annyira, hogy a kevésbé konfrontatív politikát, sőt az esetleges együttműködést nem bűnként, hanem erényként látják” – tette hozzá.

A rendszeresen futni járó fideszes polgármester bevallotta: a focit jobban szereti a futásnál, de a pártelnök úrral még soha nem játszott egy csapatban.

kulturális főváros Pécs PÁva Zsolt Kósa
Kapcsolódó cikkek