Megnyugtató eredményt hozott a vasárnap reggeli CT-vizsgálat is, az orvosok elmondása szerint a brazil koponyasérülése és a következményes agyzúzódása az ilyen esetekben várható állapotokat mutatja - olvasható az f1hirek.hu. Éppen ezért az orvosok úgy döntöttek, hogy miután családtagjai megérkeztek Brazíliából, átmenetileg felébresztik. Erre azért volt szükség, hogy felmérhessék, milyen állapotban van a pilóta, illetve, hogy a családjával kapcsolatba léphessen. Ezt követően újra elaltatták Massát, mivel az ilyen balesetek után akkor van a legnagyobb biztonságban a sérült, ha nagyjából 48 órán keresztül altatva van.

Massa várható felépülésének hosszáról még nem nyilatkoztak az orvosok.
A Forma-1 jogtulajdonosa, Bernie Ecclestone szombaton 22:30 körül járt a kórházban Massánál: "Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen dolgok is megtörténhetnek velünk. Őrület! Mindez néhány nappal egy halálos kimenetelű baleset után (múlt hétvégén a fiatal Henry Surtees vesztette életét egy F2-es versenyen - a szerk.), és ez nagyon nyugtalanító"- mondta Ecclestone a rövid látogatása után.

A Reautersnek nyilatkozó brit üzletember megnyugtatásként azt is hozzátette, hogy Massa "orvosai elégedettek az állapotával." Ezt a fenti közlemények is megerősítik, és erre a brazil pilóta személyi orvosa, Dino Altmann is ráerősített, mondván: "minden jel pozitív!".