Közélet

UD Zrt.: Nincs teljesen vége a történetnek

Bűncselekmény hiányában ugyan megszüntette az UD Zrt. vezetői ellen államtitoksértés, magántitok jogosulatlan megismerése, valamint számítógépes rendszer feltörése miatt indult nyomozást a rendőrség, ám több más ügy miatt tart a nyomozás – mondta a Klubrádióban az országos rendőrfőkapitány.

A legfontosabb vádpontokban megszűntették a nyomozást az UD Zrt. ellen, de több, kisebb súlyú és járulékos bűncselekmény ügyében tovább nyomoznak - írja a Népszabadság.

Bencze József a Klubrádiónak elmondta: további öt, különböző nyomozást folytatnak a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező ügyészségek, valamint a Nemzeti Nyomozó Iroda - például "visszaélés haditechnikai termékkel és szolgáltatással" gyanújában.

Az ügy bonyolultságára utal a Népszava ma reggeli értesülése is: Szijjártó Péter Fidesz-szóvivő mentelmi jogának felfüggesztését kérte a parlamenttől a Fővárosi Bíróság.

A politikust Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti, illetve Szilvásy György volt titokminiszter jelentette fel. A két tárcavezető Szijjártónak azt a nyilatkozatát sérelmezte, mely szerint törvénytelenül hallgattak le, figyeltek meg ellenzéki parlamenti képviselőket az UD. Zrt. ügyében.

Az internetes oldal így fogalmaz: "Az ügyészség azonban gyorsan lezárta a nyomozást, mondván, nem történt bűncselekmény. A miniszterek pótmagánvádat nyújtottak be, melyet a bíróság befogadott – ami legalábbis arra utal, hogy nem tartotta megalapozottnak az ügyészség az eljárást."

Az elmúlt időben olyan sajtóértesülések láttak napvilágot, hogy lezárják az UD Zrt. elleni nyomozást. Az ügy folyamatos politikai botrányokat kevert; többek között Szilvásy György, korábbi titokminisztert gyanúsítottként beidézték.

lezárják ud zrt bűncselekmény Bencze nyomozás
Kapcsolódó cikkek