Közélet

Gyurcsány adománya a roma tanodának

Tavaly év végén Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök bejelentette, a blogbejegyzéseit tartalmazó válogatáskötete szerzői honoráriumát a komlói Belső Tűz egyesületnek, azon belül pedig a roma tanodának ajánlja fel.

Bár az érintettek akkor még maguk sem tudták, mekkora összegről lehet szó, pár hónap múlva kiderült: félmillió forint jut a roma gyerekeket támogató egyesületnek. Bár néhányan kételkedtek benne, hogy az átutalás megtörténik, Orsósné Tomics Annamária, a tanoda vezetője lapunknak elmondta, az összeg hiánytalanul megérkezett a számlájukra - írja a BAMA.

– Amikor az egyesület először értesült arról, hogy várhatóan több százezer forintot kap majd, listát készítettünk azokról a feladatokról, amelyekhez a támogatás nagy segítséget jelenthet. Í

gy például egy saját iroda nyitása, táboroztatás, programok szervezése, pályázatokhoz szükséges önrész biztosítása. Szerencsére, ezek többségét sikerült megvalósítani; most is éppen egy táborban vagyunk 25 gyerekkel, amelyet részben pályázati pénzből, részben pedig a honoráriumból fedeztünk – árulja el a tanoda vezetője.

Gyurcsány Belső Tűz egyesület tanoda roma adomány
Kapcsolódó cikkek