Közélet

Jackson a mobilokon és a polcokon - Beindult az üzlet

A Michael Jackson vagyonának kezelésével megbízott csoport már számos, a popsztár hírnevét kiaknázó üzleti ajánlatot kapott. Hamarosan megjelenhetnek a Michael Jacksonnal fémjelzett pólók, mobiltelefonok, sőt, a pop király akár az X-Box videójáték konzolon is feltűnhet.

A Michael Jackson által felülvizsgálatra benyújtott ajánlatok szerint számítani lehet arra, hogy a popsztár termékek egész során tűnik majd fel. A hagyományos merchandising áruk mellett Jackson a digitális teret is meghódíthatja: elkészülhet a róla szóló mobiltelefonos képernyővédő, X-Box kiegészítő és videójátékok – jelenti az AP.

Az üzletet a Jackson koncertjeit szervező AEG Live, valamint a sztár vagyonának kezelői kötik meg. A globális kereskedési jogok a Universal csoport egyik részlegét, a Bravadót illetik majd meg. A megállapodás szerint a koncertekhez kapcsolódó termékeket az AEG forgalmazza majd.

Ellentmondásos életpályája ellenére sokan úgy vélik, Michael Jackson átveheti a Király szerepét, felülmúlva Elvis Presleyt, akinek merchandising termékei 14 millió dolláros bevételt hoztak a múlt évben.

Eközben a Columbia filmstúdió 60 millió dollárért megvásárolt a Jackson londoni visszatéréséről szóló filmalapanyag jogait, amelyből a tervek szerint egész estés filmet készít.

AEG termék X-BOX Jackson film merchandising
Kapcsolódó cikkek