Közélet

Legnagyobb külföldi fegyvervásárlására készül Moszkva

Oroszország egy 16 helikopter és 40 tank szállítására alkalmas Mistral típusú helikopter szállító járművet vásárol Franciaországtól.

Ezt Nyikolaj Makarov vezérezredes, a vezérkari főnök közölte, aki szerint egy Mistralosztályhoz tartozó, helikopterek hordozására képes hadihajóról van szó, amely összesen 16 helikopter, 40 tank és 900 főnyi katonaság szállítására alkalmas - írja a The Moscow Times.

"Mérföldkőnek" számító szerződésről lenne szó, amelynek lebonyolítása után közösen három vagy négy további hasonló hadihajót építenének Franciaországgal közösen, orosz hajógyárakban - tette hozzá Makarov.

Ez lenne a legnagyobb hadirendelés Oroszország részéről külföldön, amely hosszú éveken át tartotta magát ahhoz a szovjet korból származó elvhez, hogy hadi felszerelését - a tölténytől kezdve a ballisztikus rakétáig - csak belföldi termelésből szerez be.

Az orosz hadsereg vezetője emellett közölte: modern légvédelmi rendszert telepítettek Észak-Korea határára és az ország folytatja a Bulava rakéta fejlesztését.

helikopter tank hadi mistral Francia
Kapcsolódó cikkek