Közélet

Lépésről lépésre segít a program az 5 éve munkanélkülieknek

A munkaerő-piac számkivetetteinek nyújt esélyt Budapest XIX. kerületének Önkormányzata.

Mától lehet jelentkezhetnek az érdeklődők a Lépésről lépésre foglalkoztatást elősegítő programra, amely csaknem 45 milliós uniós forrásból valósulhat meg.

Megkezdődött a toborzás a Lépésről lépésre foglalkoztatást elősegítő programra – tudta meg lapunk. A program elsődleges célja a munkaerőpiacról kikerült emberek felzárkóztatása.

A TÁMOP 5.3.1 pályázat keretében elindult programnak 4 célcsoportja van: a legalább 5 éve nem foglalkoztatott munkanélküliek, a munkatapasztalat nélküliek, a pszichiátriai betegek, valamint a fogyatékkal élők és a csökkent munkaképességűek – mondta el a részleteket lapunk érdeklődésére Vighné Vincze Erzsébet, a program szakmai vezetője.

A Lépésről lépésre program lebonyolítását egyébként Budapest Főváros XIX kerület Kispest Önkormányzata nyerte el, amelyet a csaknem 45 millió forintos uniós támogatás segítségével valósíthatnak meg. Mivel önrészt nem igényelt a pályázat, az önkormányzatnak lényegében csak a programok helyszíneit kell biztosítania.

Rossz hír azonban az érdeklődőknek, hogy a Lépésről lépésre programra csak a Dél-pesti régiók – 18., 19., 20., 21. és 23. kerület – lakosai jelentkezhetnek. A tervek szerint egy-egy résztvevőt legalább 6 hónapig tudnak majd a programba tartani

foglalkoztatás lépésről lépésre munkaerő-piac TÁMOP 5.3.1
Kapcsolódó cikkek