Közélet

"Néhány gátlástalan szélhámos ügyeskedése a BKV-ügy"

A most nyilvánosságra került végkielégítési szerződések néhány egészen gátlástalan szélhámos figura ügyeskedései, ezért nem szabad, hogy ezek nyomán a BKV-t velejéig romlott cégnek tartsa a közvélemény - mondta Lakos Imre, a fővárosi önkormányzat közlekedési tanácsnoka az InfoRádió Aréna című műsorában.

A XI. kerület SZDSZ-es alpolgármestere szerint a BKV számára "zűrös időszak" volt az elmúlt három év, amikor Aba Botond távozása után Antal Attila vette át a társaság vezetését, akit Balogh Zsolt - aki július végén közös megegyezéssel távozott a cég általános és műszaki vezérigazgató-helyettesi posztjáról - követett megbízott vezérigazgatóként. Az átadás-átvétel nem volt megfelelően szabályozott, Kocsis István "nem csöppent könnyű helyzetbe" - mondta Lakos Imre az InfoRádióban.

Amit elhallgattak előle, arra nem kérdezhetett rá - közölte a fővárosi önkormányzat közlekedési tanácsnoka arra a felvetésre, hogy a függőben lévő ügyek átadásában és átvételében Kocsis Istvánnak is felelőssége volt-e. Lakos Imre hozzátette: az új vezérigazgató örökölte ezeket az ügyeket, amelyeknek azonban nagyon sok felelőse van, hiszen a tulajdonosi jogokat gyakorló, illetve az ezeket ellenőrző testületek- például az igazgatóság - élén nem történt változás.

A politikus hangsúlyozta: az igazgatóság és a felügyelőbizottság tagjainak személyes anyagi felelősségük van a BKV ügyeivel kapcsolatban, így nem vonhatják ki magukat a felelősség alól. Lakos csúsztatásnak nevezte Burány Sándornak azt a kijelentését, hogy fővárosi közlekedési tanácsnokként neki is tudnia kellett volna az esetekről. Azt mondta: a cégért felelős két főpolgármester-helyettesnek, Hagyó Miklósnak és Ikvai-Szabó Imrének volt rálátása a végkielégítésekről szóló szerződésekre.

A közlekedési tanácsnok elképzelhetetlennek tartja, hogy a végkielégítési botrány után mindenki a helyén maradjon a BKV vezetésében, szerinte az igazgatóság elnökének, Tótfalusi Istvánnak már régen le kellett volna mondania, és Székely Gábornak, a felügyelőbizottság vezetőjének is el kellene gondolkodnia ezen.

végkielégítés BKV lakos imre
Kapcsolódó cikkek