Közélet

Retkes: Költsünk kevesebbet versenysportra!

Retkes Attila azt szeretné, ha plenáris ülés foglalkozna a kislétai gyilkosság kapcsán kialakult helyzettel – erősítette meg az SZDSZ tegnap közölt véleményét a köztévé reggeli műsorában a pártelnök.

Szerinte a romák elleni sorozatos támadások és a szélsőjobb előretörése szükségessé teszi a közös egyeztetést és csak részmegoldás született azzal, hogy a parlament rendészeti bizottsága összeül csütörtökön.

A romák körül kiéleződött válságos helyzet nem most kezdődött, de szerinte az utóbbi idők támadása aggodalomra adnak okot. Retkes Attila leszögezte, nem támogatják a kormány 120 milliárdos elvonását az önkormányzatoktól.

Óvodák, iskolák, szociális intézményrendszerek fenntartásáról van szó, amelyek most is nehéz anyagi helyzetben vannak, egy ilyen mértékű elvonás ellehetetleníthetné ezek fenntartását - fogalmazott Retkes.

"Ha a képviselők tiszteletdíját, létszámát csökkenteni kell támogatjuk, ha a versenysportot, a médiakiadást, propagandakiadást csökkenteni kell, támogatjuk" - tette hozzá.

SZDSZ önkormányzat Retkes
Kapcsolódó cikkek