Közélet

"Csípjenek meg" - Dávid Ibolya az UD Zrt. ügyről

Nem kell az ügyészség elé állnia Dávid Ibolyának és Herényi Károlynak - a szocialisták nem adták a voksukat az MDF-es politikusok mentelmi jogának felfüggesztéséhez – írja a Népszabadság.

A szavazás előtt a mentelmi bizottság MSZP-s elnöke, Géczi József Alajos azt javasolta, a T. Ház ne függessze fel a képviselők mentelmi jogát. Emlékeztetett, hogy az UD Zrt.-ügy összekapcsolódott az MDF sorsával.

- Az ügyben sok a politikai sallang. A szálak a 2006-os választásokig nyúlnak vissza, amikor a Fidesz veszített. Azóta démonizálják az MDF elnökét azzal, hogy elárulta őket – idézi a Népszabadság a szocialista politikust, aki szerint "tisztázatlan koncepciózus elemeket tartalmazó eljárásról" van szó.

"Csípjenek meg, hogy ez velem megtörténhetett!" Dávid Ibolyának, aki szintén felszólalt a döntés előtt, ez jutott eszébe a CD-ügyről. Úgy látja, azt tette, amit tennie kellett: a nyilvánosság elé lépett a tudomására jutó információkkal. Aztán elment az ügyészségre, vizsgálatot kért, de ezt elutasították, miként a panaszát is. Kijelentette: semmiféle bűncselekményt nem követett el.

MSZP Dávid Ibolya UD Zrt. Géczi József Alajos
Kapcsolódó cikkek