Közélet

KDNP: "A miniszterek hülyék" - Vissza a szocializmushoz?

Pártfinanszírozásról, a védőoltásról, és zsidózásról is szó esett a hétfői parlamenti ülésen – derül ki az Index összefoglalójából.

Értem én, hogy önök szerint vissza kéne térni a szocializmushoz, de mi ezt nem javasoljuk" - jelentette ki Katona Tamás pénzügyminisztériumi államtitkár Lukács Tamásra reagálva, aki szerint nem igaz, hogy az állam rossz tulajdonos, csak a magyar állam az.

A kereszténydemokrata képviselő szerint a miniszterek hülyék hiszen Kocsis István BKV-vezér meghallgatásán azt mondta, hogy kevés pénzért csak hülyéket kap, a miniszterek fizetése pedig alacsonyabb, mint az állami cégek vezetőié.

"Kóka János a Transparency International (TI) és a Freedom House (FH) kampányfinanszírozási javaslatai kapcsán kisebb parlamentről beszélt, amit szerinte a két nagy párt kölcsönösen gátol. Avarkeszi Dezső igazságügyi és rendészeti államtitkár szerint a kampányfinanszírozás tekintetében örömteli a civil kezdeményezés, de szerinte a döntés felelőssége az országgyűlésé, ráadásul a kampányfinanszírozás kérdését szerinte érdemes különválasztani a kisebb állam kérdésétől.

Kóka János napirend előtti felszólalásában kifogásolta azt is, hogy a Fidesz nem számolt be a Molnár Oszkár-Navracsics Tibor egyeztetés eredményéről, azaz "még nem dőlt el, hogy a Fidesz a demokrácia, vagy a rasszista eszmék mellé áll.”

Vojnik Mária egészségügyi államtitkár Kökény Mihállyal egyetértve közölte, hogy a védőoltás "hatékony és megbízható". A védőoltás önkéntes, mondta, de az immunizálás fontos. Ennek elmagyarázására szólított fel minden illetékest.


[enews_gallery id='356325']

BKV Kóka Kovács István Parlament Lukács Tamás
Kapcsolódó cikkek