Közélet

Kokainnyelőt fogtak Ferihegyen

CT-vizsgálatra küldtek a pénzügyőrök egy utast a Ferihegyi repülőtéren

A gyanú nem volt alaptalan, az angol-nigériai férfi testében 82 kapszulát akart becsempészni az országba. Mint később, a kórházi ellátás során kiderült, ezek kokaint tartalmaztak, együttes súlyuk meghaladta az 1 kilogrammot.

Mint Sipos Jenő, a vámszervezet szóvivője közölte, a férfi belépéskor a zöld folyosót választotta, ahol az eljáró pénzügyőrök kérdésére úgy nyilatkozott, hogy nincs vámköteles áruja, de ellentmondásos válaszokat adott, illetve feltűnően idegesen viselkedett. Ezért rendelkét el a vámosok a tételes, orvosi beavatkozást is igénylő vámvizsgálatot.

Az utast a radiológiai klinikára szállították, ahol a viselkedése már agresszívvá vált, ott erőszakosan viselkedett és az intézkedésnek tettlegesen ellenszegült, ezért ellene testi kényszert és bilincset kellett alkalmazni.

Az angol-nigériai férfit a vámhatóság gyanúsítottként hallgatta ki, majd őrizetbe vette. Ezt követően a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását. Az ügyben a nyomozást a vám- és pénzügyőrség nagy erőkkel folytatja. A lefoglalt kábítószergyanús anyag feketepiaci értéke mintegy 22 millió forint.

Ferihegy kokain vámosok csempészet bűnügy
Kapcsolódó cikkek